Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policii se přihlásil svědek, který seděl vedle dívky, když spadla z lanovky

Když na začátku ledna spadla z harrachovské lanovky teprve šestiletá dívenka, začali policisté pátrat po svědcích. Zejména pak po cizinci, který vedle babičky a její vnučky seděl, když k pádu došlo. Až k němu doputovala výzva a na policii se přihlásil.

K incidentu došlo v sobotu 5. ledna. Tehdy malá holčička spadla z lanovky Delta, která návštěvníky přepravuje na Čertovu horu. Policisté tehdy pátrali po svědcích a v celém Harrachově rozvěsili letáky hned v několika jazycích.

Šestiletá dívka spadla v Harrachově z lanovky, po osmimetrovém pádu skončila v nemocnici

Informaci uveřejnilo i mnoho médií, jak českých, tak zahraničních. A právě díky tomu se zpráva dostala až k osmapadesátiletému Němci, který si v osudný den k babičce s vnučkou přisedl. „Jedná se o občana Spolkové republiky Německo. Jeho svědectví nám přineslo důležité informace,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Případem se nadále zabývají policisté. Muže vyslechli na služebně ve městě Werdau a překlad protokolu byl předán vyšetřovatelce, která se touto událostí zabývá.

Foto pixabay.com

Štítky pád, lanovka, Harrachov, svědek, svědectví, lanová dráha, policie, Německo, Čertova hora

Policii se přihlásil svědek, který seděl vedle dívky, když spadla z lanovky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.