Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Anonym: Na nádraží jsem nechal radioaktivní předmět. Při honičce na policisty vytáhl nůž

Dvě hodiny před půlnocí oznámil ve středu anonym na tísňovou linku 158, že na libereckém vlakovém nádraží umístil radioaktivní předmět. Policisté brzy našli onen předmět a nakonec i samotného anonyma.

Na nádraží se hned po oznámení vydali policejní hlídky a také psovod. „Na venkovním parapetu okna napravo od vchodových dveří do hlavní haly se skutečně nacházel nějaký předmět, který policisté zajistitli. Jednalo se o plastový proudový chránič, který hasiči proměřili. Předmět nevykazoval žádné hodnoty radiace,” popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Svědci celé události pak policistům popsali, že hledaný muž měl na nádraží vyřvávat a poté utéct směrem do centra k Fügnerově ulici. „Policisté později muže, který volal, vypátrali v centru města. Snažil se před nimi utíkat a následně  proti nim vytáhl i nůž. Policisté muže spacifikovali, aniž by někoho stačil zranit,” dodala mluvčí.

Podle ní byl sedmatřicetiletý muž ve velmi špatném psychickém stavu a tak ho policisté předali do péče zdravotníků.

„Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka, kteří již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, za který nyní hrozí muži až tříletý trest odnětí svobody,” uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky anonym, radioaktivní předmět, nádraží, Liberec

Anonym: Na nádraží jsem nechal radioaktivní předmět. Při honičce na policisty vytáhl nůž  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.