Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Turnovsku šetří hned pět vloupání do aut, zloděje zaujaly drahé věci na sedačce

K vykradení vozu stačí šikovnému zloději jen pár minut. V mžiku dokáže rozbít okénko, ukrást vyhlédnutou věc a zmizet. O tom se přesvědčili hned několikrát neopatrní majitelé.

Ve všech případech nechali majitelé ve voze tašku nebo jinou věc, která zlákala neznámé zloděje ke vloupání. K pěti případům na Turnovsku došlo během pár dní. „V prvním případě nechal majitel hodinu bez dozoru svůj notebook a kufřík. Během té doby neznámý pachatel rozbil přední okénko a věci odcizil,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Ve druhém případě se zloděj vkradl v Příšovicích do vozu značky Škoda, odkud si odnesl tašku na podlaze. V ní byla finanční hotovost, telefon a osobní doklady. To stihl kriminálník za pouhých pět minut. Taška zmizela i z dalšího vozu, a to v obci Ktová.

„K dalšímu případu došlo opět v Příšovicích, odkud pachatel odcizil cennosti za více než jedenáct tisíc korun,“ dodala mluvčí. V posledním případě majitelce Volkswagenu kdosi vnikl do auta opět rozbitím okénka a ukradl peněženku. Celkem tak v těchto pěti případech „nadělali“ zloději škodu více než 80 000 korun. Policisté tak upozorňují, aby lidé nenechávali své cennosti ve svých automobilech bez dozoru a navíc na viditelných místech.

Foto PČR

Štítky zloděj, vloupání, auta, Turnov, Příšovice, Volkswagen, Ktová

Na Turnovsku šetří hned pět vloupání do aut, zloděje zaujaly drahé věci na sedačce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.