Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Seniorku s chodítkem napadla doga, v pátek v nemocnici zemřela

, aktualizováno 16. února 2019, 18:58

K napadené jednadevadesátileté seniorce vyráželi záchranáři i policisté. Pes plemene argentinská doga ji napadl na ulici, strhl k zemi a pokousal. Ženě pomohl mladý pár.

Co rozlítilo psa, který se v obci Pihel na Českolipsku volně potuloval, není jasné. Jisté však je, že zatímco se seniorka s chodítkem pomalu procházela, napadlo ji zvíře.

Silné doze se žena nedokázala bránit a zvíře ji lehce srazilo k zemi. „K incidentu došlo krátce po poledni. Pes seniorku pokousal na mnoha místech a navíc ji vláčel po zemi,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková. Žena měla štěstí, že ji spatřila místní obyvatelka Lenka a společně s přítelem Martinem ženě pomohli.

Pokousání na hlavě, rukách i nohách

„Za jejich odvahu jim patří velký respekt, zatímco odháněli agresivní zvíře, riskovali, že pes zaútočí i na ně,“ sdělila mluvčí. Pár poté, co čtyřnohého agresora odehnal, přivolal ženě i záchranku. Seniorka utrpěla kousance v obličeji, na temeni a všech končetinách. Z místa byla transportována do českolipské nemocnice na traumatologické centrum. Podle informací otřásl pochopitelně případ i psychikou zraněné ženy.

Důsledkům bude čelit majitel psa

Policisté neměli problém s hledáním majitele psa, dokonce ho již podrobili výslechu. „Podle výpovědi muž nezatajil, že mu zvíře uteklo, údajně se to ale stalo poprvé,“ dodala Baláková. Jenže svědectví mluví jinak. Podle místních se pes obcí potuloval běžně. Z mohutného zvířete bez dozoru pak měl respekt nejeden kolemjdoucí. Když už si někdo pořídí zvíře, nese za něj plnou odpovědnost. To učí rodiče i své děti. Majiteli tak nyní hrozí trestní stíhání.

Jak dnes informovali policisté, seniorka zemřela. „Případ nyní šetří kriminalisté, kteří se mimo jiné zabývají i souvislostí mezi zraněními, která žena utrpěla a jejím úmrtím,“ komentovala mluvčí policie. Podle ní si kriminalisté vyžádají znalecké posudky z oboru zdravotnictví a celým případem se budou nadále zabývat.

Foto www.wikipedia.org

Štítky argentinská doga, napadení, pes, pokousání, okres Česká Lípa, Pihel

Seniorku s chodítkem napadla doga, v pátek v nemocnici zemřela  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.