Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidič SUV nadýchal ve čtyři hodiny odpoledne 2,4 promile. V autě měl další cestující

Liberečtí policisté před pár dny zsatavili ve Vratislavicích SUV. Zaujalo je především zamlžené přední sklo. Když ale auto zastavili, bylo jasné, že je tu i další problém, řidič byl podle hlídky viditelně pod vlivem alkoholu.

„Devětatřicetiletý Liberečan orientační zkoušku odmítl, přičemž byl hlídkou zadržen a poučen o odběru krve spojeným s lékařským vyšetřením. Kromě jiného jej policisté vyzvali také k předložení dokladů potřebných k řízení, přičemž zmatený a evidentně po vlivem alkoholu hlídce předložil pouze doklad totožnosti,” popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Hlídka pak muže zadržela, ten si nakonec odmítnutí rozmyslel a dechovou zkouškou podstoupil. A nadýchal téměř 2,4 promile. Hlídka tak řidiče, který v tomto stavu v autě převážel další cestující, zadržela.

„Ve zkráceném přípravném trestním řízení mu o několik dní později policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo peněžitý trest,” dodal mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, alkohol, hlídka, Vratislavice, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, SUV

Řidič SUV nadýchal ve čtyři hodiny odpoledne 2,4 promile. V autě měl další cestující  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.