Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Stovky sms, prozvánění, vzkazy na autě. Muž nezvládl rozchod, policisté ho stíhají za stalking

Po čtyřletém vztahu se žena z Českolipska rozešla se svým jednačtyřicetiletým partnerem z Liberecka. Jenže muž rozchod neunesl, ženě několik měsíců neustále psal, prozváněl ji a dokonce ji psal vzkazy na auto. Zoufalá žena se proto rozhodla obrátit na policii.

„Každý den jí totiž zasílal několik milostných SMS zpráv, o které nestála (od loňského září do letošního ledna jich byl jeden tisíc), prozváněl ji po telefonu ve dne i v noci anebo ji kontaktoval  osobně. Také jí vyznával lásku nejrůznějšími vzkazy, které psal na okno jejího auta,” přiblížila mluvčí policie Ivana Baláková.

Vydával se za kriminalistu

Žena už se pak bála opustit byt, aby ho náhodu nepotkala. „Ačkoliv on bydlí v sousedním okrese, objevoval se v jejím městě i několikrát do týdne a snažil se ji vyhledat. Byl přitom velmi vynalézavý a informace o ní se snažil získat například tak, že se po telefonu vydával za kriminalistu a zjišťoval v jejím zaměstnání, jaké má pracovní směny. Jako důvod  uvedl to, že s ní potřebuje hovořit kvůli dopravní nehodě,” dodala mluvčí.

Muž ale neobtěžoval jen bývalou přítelkyni, ale také jejího nového partnera, kterému zasílal výhružné zprávy. 

Nátlak polevil

To vše se dělo od září, v lednu na něj žena podala trestní oznámení. „Případ jsme zadokumentovali a po vyhodnocení všech důkazů jsme ho ze stalkingu obvinili v závěru minulého týdne. V této souvislosti mu nyní hrozí roční pobyt ve vězení,” řekla Baláková.

Podle ní poté nátlak na bývalou parnterku polevil. 

Policisté v Libereckém kraji loni vyšetřovali deset podobných případů.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, stalking, Liberecký kraj, okres Česká Lípa

Stovky sms, prozvánění, vzkazy na autě. Muž nezvládl rozchod, policisté ho stíhají za stalking  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.