Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Policisté jdou po falešném kolegovi, ten se pokoušel vybírat pokuty

Jako lavina se po sociálních sítích od včerejšího dne šíří video s jednoznačně falešným policistou. Video pořídil palubní kamerou řidič, kterého tento vykutálený podvodník zastavil. Na věrohodnosti mu přidávaly zapnuté majáky.

„Jel jsem z České Lípy a v obci Medonosy mě chtěl tento řidič předjíždět. Sám jsem přitom jel padesát kilometrů v hodině. Dal jsem mu tedy najevo, že se nechová úplně správě. Poté mě ale předjel, zapnul modré majáky a vybrzdil mě,“ popisuje zážitek autor videa Jiří Kopřiva

Jak ukazuje i video, z vozu značky Škoda Fabie vystoupil muž, jehož oblečení ani zdaleka nepřipomínalo policejní úbor a šel si vyříkat situaci s řidičem. „Začal na mě křičet, že jsem udělal nějaké přestupky, že to budu mít mastný,“ vzpomíná autor videa. Podezřelé mu přišlo nejen chování tohoto rádoby policisty, ale i jeho vůz. „Bylo mi také divné, že by policisté jezdili Fabií, navíc měl majáky bez stopky, požádal jsem ho tak o předložení nějakého průkazu, že je opravdu policista,“ popisuje Kopřiva.

Z auta sice prý tento podivný muž nějaký doklad donesl, údajně i věrohodný, přesto ale na této celé scéně něco nehrálo. Autor videa zareagoval velmi rozumně. Na místo chtěl přivolat opravdové policisty a zjistit, zda je tento muž skutečně jejich kolega. V tu chvíli si asi podvodník uvědomil, že jde do tuhého, a že z tohoto muže nic mít nebude. Z místa proto ujel. „Samozřejmě jsem ho nechtěl nechat odjet, říkal jsem mu, že tu počká, a že to s kolegy policisty vyřešíme, ale jak je vidět na videu, tento muž ujel,“ komentuje autor.

Po svém falešném kolegovi pátrají policisté

Od včerejšího dne se případem intenzivně zabývají policisté. „Případem se zabýváme. Aktuálně vše prošetřujeme a zjišťujeme okolnosti,“ uvádí policejní mluvčí Markéta Johnová. Podle ní zatím nebylo možné ustanovit žádnou právní kvalifikaci. „Záleží na tom, zda opravdu došlo k naplnění skutkové podstaty jevu, například podvodu,“ vysvětluje Johnová. 

Určitě má ale tento filuta svým „kolegům“ co vysvětlovat. Rozhodně je také jisté, že se dopustil minimálně přestupku, a to použitím výstražného světla. Ty totiž běžní řidiči využívat nesmí. Tato světla jsou určená pro vozidla integrovaného záchranného systému a další speciální složky jako je Dopravní podnik nebo Hradní stráž.

Rozruch na sociálních sítích

Přestože policisté podle Johnové zatím nemají nahlášený další takový incident, je možné a dokonce pravděpodobné, že si takto „přivydělat“ chtěl falešný muž zákona na více místech. Navíc, jak dokládají komentáře na sociálních sítích, autor videa nebyl jediný, kdo se s tímto mužem nebo jeho vozidlem setkal. „Toho jsme míjeli též! A mně přišlo divné, že by „tajní“ jezdili ve Fabce. Kdyby něco, máme ho též na kameře. Tedy jen projíždějícího. A jel rychle, i když už byl v obci,“ píše Krisztina.

Na internetu vzbudilo video opravdu rozruch. Od jeho natočení neuběhlo ani čtyřiadvacet hodin a již nyní má přes 1300 komentářů a 27 000 sdílení. Komentáře pochopitelně tomuto podvodníkovi nepřejí nic dobrého, někteří lidé nejdou daleko i pro peprné a sprosté komentáře.

Foto Jiří Kopřiva

Štítky video, falešný policista, pokuta, pátrání, policie, Medonosy, maják, sociální síť, Jiří Kopřiva, Škoda Fabia, Česká Lípa

VIDEO: Policisté jdou po falešném kolegovi, ten se pokoušel vybírat pokuty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.