Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladík ukradl hendikepovanému muži z vozíku tašku. Během půl hodiny ho dopadli policisté

Přímo v libereckém dolním centru okradl v neděli v noci teprve osmnáctiletý mladík o sedm let staršího muže částečně odkázaného na invalidní vozík. Právě z vozíku mu ukradl tašku s věcmi a utekl, policistům se ho ale velmi brzy povedlo vypátrat.

Zloděj využil chvíle, kdy se chtěl muž převléknout, zastavil a tašku odložil na zem. „Mladík využil chvilky nepozornosti a tašku v mžiku sebral a utekl neznámo kam,” popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Okradený muž ihned vše ohlásil na policii a na místo a do okolí vyslal několik hlídek. „Službu vykonávající policisté velmi dobře věděli, po kom mají pátrat. Popis byl velmi podrobný. Během necelé půl hodiny byl „nevychovanec“ v péči mužů zákona, se kterými putoval na služebnu nejbližšího obvodního oddělení,” dodal mluvčí.

Policisté mladíkovi sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dva roky.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky krádež, hendikepovaný, policie, Liberec, vozík

Mladík ukradl hendikepovanému muži z vozíku tašku. Během půl hodiny ho dopadli policisté  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.