Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Od hořící stodoly chytla i střecha domu, na místo vyjížděly čtyři jednotky hasičů

Včera odpoledne vyráželi hasiči k požáru rodinného domu v Proseči pod Ještědem. Naštěstí se celý incident obešel bez zranění. Na místě zasahovaly jednotky z Liberce, Proseče pod Ještědem, Českého Dubu i Rozstání.

Požár byl na operační středisko ohlášen krátce po půl jedné. Z informací hasiči zjistili, že rodinný dům je z větší části v plamenech a uvnitř by mohla být jeho majitelka. Ta naštěstí vyvázla bez zranění. „Majitelka byla v době příjezdu jednotek již před domem a naštěstí v pořádku," sdělil velitel zásahu Radek Musil.

Jak se ukázalo, požár vznikl v přistavěné stodole. „Odtud se rozšířil na podkroví a značnou část střechy rodinného domu,“ uvedl mluvčí HZS Daniel Mlčoch. Díky rychlému zásahu se hasičům podařilo ani ne po hodině požár lokalizovat a uchránit tak velkou část majetku. Hasiči dokonce vynášeli z domu nábytek, aby zabránili dalším škodám.

Kompletně byl požár zlikvidován kolem půl páté. „Vyšetřovatelé příčin požáru na místě zjistili, že příčinou byla technická závada na elektroinstalaci rozvodné skříně,“ dodal Mlčoch. Výše škody i uchráněné hodnoty jsou dle mluvčího zatím v šetření.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, Proseč pod Ještědem, rodinný dům, hasiči, dům, Liberec, Český Dub, Radek Musil

FOTO: Od hořící stodoly chytla i střecha domu, na místo vyjížděly čtyři jednotky hasičů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.