Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Turnov má nezvané umělce. Sprejeři ničí fasády

V Turnově v posledních dnech řádí neznámí sprejeři. Ti už napáchali téměř stotisícovou škodu. Policisté po autorech „malůvek“ pátrají.

Zatím neznámí autoři textů a nápisů používají černou, bílou, zelenou a červenou barvu. Velmi kontrastními barvami zvládli v poslední době pomalovat garáže i domy. „Pachatelé posprejovali v Koškově ulici dvě garáže. V ulici Palackého pro změnu nastříkali na zeď domu třikrát slovo ‚goro‘,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková. V obou případech byla škoda vyčíslena na zhruba třicet tisíc korun.

K dalšímu řádění došlo na sídlišti Jana Patočky. Zde se sprejeři rozepsali a vytvořili celou větu. „Na omítku napsali nápis Řauďo rád fet musí se sjed",“ informovala mluvčí. Dále se objevily nápisy „PHW“, „EPG“, „Řondík“, „Pico gopo“

Význam zkratek ani nápisů policisté zatím neznají. Možná jim je ale objasní sami autoři, po kterých pátrají. Jakmile je policisté dopadnou, budou se ze svých uměleckých choutek zodpovídat.

Proč měli potřebu malovat po cizím majetku, není jasné. Zvláště pak proto, že v Turnově existují legální plochy, kde si může každý sprejovat, jak se mu zlíbí.

Foto PČR

Štítky krimi, Semilsko, Turnov, sprejer, nápis, Jan Patočka

FOTO: Turnov má nezvané umělce. Sprejeři ničí fasády  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.