Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Opilý řidič naboural do svodidel, nakonec skončil v protisměru

Kdo ví, co vedlo čtyřicátníka z Děčínska, aby usedl za volant, natož pod vlivem. Každopádně se mu to vymstilo. Na silnici první třídy č. 13 mezi Libercem a Jitravou havaroval.

Zřejmě právě opilost zapříčinila, že při své jízdě řidič náhle najel vpravo, kde nrazil do svodidel. Od těch se ale jeho vůz odmrštil a následně najel do svodidel na druhé straně. „I od těchto plechových svodidel se automobil odrazil a vracel se zpět do svého jízdního pruhu. Vůz zastavil až o několik desítek metrů dál a navíc v protisměru,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Bylo obrovské štěstí, že při této havárii nebyl nikdo zraněný. Následky by byly jistě horší, kdyby vozidlo skončilo například ve škarpě. Na místě policisté provedli dechovou zkoušku a zjistili „odkud vítr fouká“. „Nejvyšší naměřené hodnoty překračovaly dvě promile,“ informoval Robovský. Další šetření prokázalo, že muž nevlastní řidičské oprávnění a nedokázal policistům předložit ani potvrzení o pojištění z odpovědnosti provozu vozidla.

Muž tak z místa nehody putoval na služebnu, kde policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten by mohl strávit za mřížemi šest měsíců ale také až tři roky. Škoda byla vyčíslena na 90 tisíc korun.

Foto PČR

Štítky krimi, opilost, Liberecko, alkohol, Liberec, okres Děčín

Opilý řidič naboural do svodidel, nakonec skončil v protisměru  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.