Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

FOTO: Rodinný dům zachvátily plameny. Majitel musel pryč po žebříku

Pět jednotek hasičů několik hodin zasahovalo u požáru rodinného domu ve Smržovce. Ten byl ohlášen po půl páté, samotný oznamovatel a zároveň majitel domu se nemohl z prvního patra dostat ven.

„Hasiči ihned po příjezdu zachránili muže z hořícího objektu. Vnitřní cestou to již nešlo, museli zvolit vnější po nastavovacím žebříku. Dvě další osoby se evakuovaly z objektu samy,” popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Na likvidaci požáru hasiči postupně nasadili tři vodní proudy, na hašení střechy použili i speciální hasicí zařízení - Cobru. Kvůli zakouření zásah probíhal v dýchací technice. „Hasiči museli být během hasebních prací opatrní, požár prohořel střešní konstrukcí a část střechy se zřítila. Z objektu hasiči evakuovali dva motocykly,” dodala mluvčí.

Po dvou hodinách hasiči dokázali požár lokalizovat, dalších několik hodin ale probíhalo dohašování. „Při rozebírání našli po 19. hodině hasiči psa, který požár nepřežil,” řekla Štrauchová.

Autoři | Foto David Šmidek

Štítky požár, Smržovka, HZSLK, rodinný dům

FOTO: Rodinný dům zachvátily plameny. Majitel musel pryč po žebříku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.