Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Zdrogovanému polskému řidiči v luxusním Bavoráku jeli policisté naproti

Video ze sobotního zásahu policistů připomíná akční film. Polský řidič v luxusním BMW 520 D v hodnotě více než milion korun svištěl českými silnicemi. Jenže ho asi nenapadlo, že si ho majitel pojistil GPS lokátorem.

Zatímco řidič uháněl s kradeným vozem, které bylo odcizeno v sobotu ráno v německém městečku Obernburg am Main, policisté sledovali jeho polohu. Jak se ukázalo, mířil na Českolipsko. Policejní hlídky mu proto vyjely vstříc. „Během několika minut se objevilo hledané vozidlo v Zákupech. Na světelné a zvukové signály policistů reagoval bezohlednou a rychlou jízdou,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

S provozem si Polák starosti nedělal, ať jel na své straně vozovky nebo v protisměru, spoléhal na to, že mu ostatní vozidla uhnou. Vše skončilo až na kruháči. „Řidič zavadil o okraj kruhového objezdu, a následně naboural do zdi prodejny,“ informovala Baláková.

Co se dělo dál, můžete vidět na videu. Hlídka, která muže pronásledovala, u něj byla během pár vteřin a policisté ho okamžitě zadrželi. Od krádeže uběhlo osm hodin a policisté už kradený vůz zajistili. Z jeho stavu ale majitel mít radost nebude.

Policisté jeli řidiči naproti a střihli si scénu jak z akčního filmu

„Jak se ukázalo, jednatřicetiletého muže polské státní příslušnosti si neznámí lidé k převozu vozidla najali. Měl ho převést z Německa do Polska,“ komentovala mluvčí. Samozřejmě tak nečinil zadarmo, to přeci ani kuře nehrabe. Navíc o tom, že je vozidlo kradené, musel vědět. Do rukou se mu totiž auto dostalo nastartované a bez klíče. Zároveň byl upozorněn na to, že cestou nesmí motor vypnout.

Test navíc prokázal, že řidič za volant usedl zdrogovaný. O muže nyní projevilo zájem Německo a státní zástupce v Bavorsku na něj ještě ten den vydal evropský zatýkací rozkaz za účelem jeho předání k trestnímu stíhání do Spolkové republiky Německo. „Včera Krajský soud rozhodl o jeho vzetí do předběžné vazby,“ dodala Baláková. Zda bude Polák předán německé straně, rozhodne soud až po prověření a zdokumentování právních podmínek pro předání do ciziny.

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, krádež, BMW, Německo, Polák, drogy, Obernburg am Main, okres Česká Lípa, Zákupy, Polsko, Bavorsko

VIDEO: Zdrogovanému polskému řidiči v luxusním Bavoráku jeli policisté naproti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.