Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

S kradeným vozem ujížděl před policisty a způsobil dvě nehody

Na neukázněného řidiče narazili policisté v obci Líšný na Jablonecku. Automobil na sebe upozornil rychlou jízdou. Řidič ale na pronásledování nereagoval šlápnutím na brzdu, místo toho začal nebezpečně ujíždět.

Policisté pronásledovali vozidlo značky BMW po silnici první třídy číslo deset směrem na Tanvald. „Řidič nereagoval na zákonné výzvy k zastavení a pokračoval v jízdě. Navíc způsobil dvě dopravní nehody,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

K prvnímu střetu s dalším vozidlem došlo ve chvíli, kdy se řidič pokoušel předjet osobní automobil v obci Držkov. „Při rychlém předjíždění neodhadl boční odstup a narazil do předního levého blatníku předjížděného vozu,“ informovala mluvčí. To ale řidiče neodradilo a v cestě pokračoval.

Následně cestou z Držkova do Plavů narazil v zatáčce do vozidla, které jelo před ním. Ani tentokrát kvůli nehodě nezastavil okamžitě. Pokračoval v cestě ještě asi 200 metrů, pak ale zřejmě zjistil, že nemá cenu dále ujíždět a zastavil. Z vozu se mu ale nechtělo. „Policisté proto byli nuceni použít donucovacích prostředků a následně muže zadrželi,“ komentovala Sochorová.

Jak se ukázalo, vozidlo, které řídil, bylo kradené. Majiteli v Německu zmizelo v noci z úterý na středu minulý týden. Zadržený muž ho měl právě z Německa převést přes Česko do Litvy. Tam už ale nedojel. Na základě podnětu muž, na kterého je vydán evropský zatykač, putoval do liberecké věznice. Za spáchání zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti mu v Česku hrozí až osm let.

Foto PČR

Štítky krimi, auto, Jablonecko, BMW, okres Jablonec nad Nisou, Líšný, Držkov, Německo, Česko, Tanvald, Litva

S kradeným vozem ujížděl před policisty a způsobil dvě nehody  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.