Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

FOTO: Bývalé českolipské nádraží hořelo. Oheň nejspíš založili bezdomovci

Hustý kouř stoupal z budovy bývalého městského nádraží v České Lípě. Požár likvidovali hasiči, podle českolipských strážníků mohli oheň založit bezdomovci, kteří v něm přebývají.

Strážníci přivolali hasiče a ještě před jejich příjezdem se snažili zjistit, zda v objektu nejsou lidé. „Bylo zřejmé, že oheň musel někdo založit a že budovu používají bezdomovci jako své přístřeší,” uvedla mluvčí strážníků Eva Vlastníková

Podle ní při obhlídce objektu našli strážníci okno, na němž byly ohnuté mříže tak, že se tam mohl kdokoliv dostat. Objekt je jinak zajištěný proti vstupu a hasiči museli násilně otevřít zamřížované dveře.

V České Lípě ale v posledních dnech řeší více požárů. Na Špičáku doutnal špatně uhašený oheň, který tam zřejmě rozdělali bezdomovci. Obdobně snadno šel uhasit ohníček, na kterém si bezdomovec opekl špekáček. „Vybral si místo, kde by to asi jiného nenapadlo – pod přemostěním u skateparku v Poříční ulici. Strážníci dohlédli, aby ohniště uhasil a pak ho z místa vykázali,” uvedla Vlastníková.

Autoři | Foto MP Česká Lípa

Štítky městská policie, Česká Lípa, požár, bezdomovci, nádraží, bezdomovec, Špičák

FOTO: Bývalé českolipské nádraží hořelo. Oheň nejspíš založili bezdomovci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.