Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Plané poplachy jako hořící les nebo chatka. S tím se museli včera hasiči poprat

Čarodky v našem kraji byly vlastně hezky klidné. Aspoň nějaká ta vláha zvlhčila zem, lidé si při pálení počínali opatrně a všichni si užívali konec dubna. Jenže hasiči ani tak neměli zrovna klidnou službu. Vyjížděli totiž k planým poplachům.

Pálení dřeva totiž může z dálky opravdu vypadat jako požár. A právě k takovým událostem včera vyjížděli hasiči poměrně často. „Takový událost byla nahlášena například kolem osmé hodiny večerní v Lažanech. Po dojezdu na místo hasiči zjistili, že nejde o požár ale o pálení dřevní hmoty, které bylo ohlášené a byl zde i zajištěn dozor,“ informuje mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Stejně tak z požáru lesa v Držkově se vyklubalo pálení klestí. A k opékačce buřtů byli hasiči přivoláni v Liberci. Místo požáru chaty šlo o pálení za tímto obejektem. A přesto na jeden požár došlo.

„Včera hasiči zasahovali u jediného požáru, a tím byla kůlna v Oldřichově na Hranicích,“ vysvětluje Štrauchová. Požár byl ohlášen krátce před půlnocí. Při příjezdu byla část kůlny, ve které se nacházelo seno, slepice a nářadí v plamenech. Hasiči se s požárem poprali a dnes budou na místě vyšetřovat příčinu a výši škody.

Autoři | Foto HZS LK Radek Poloprutský

Štítky čarodějnice, pálení, požár, oheň, Držkov, Liberec

Plané poplachy jako hořící les nebo chatka. S tím se museli včera hasiči poprat  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.