Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vyjel bez registraček a ještě s více než dvěma promile v krvi

Někdy je fajn sednout do auta, nelámat si s ničím hlavu a prostě vyrazit na projížďku. Jenže řidič v tomto konkrétním případě byl fakt frajer, co neřeší asi vůbec nic.

Není divu, že na sebe řidič upozornil. Vydat se na silnici s vozidlem bez registračních značek, toho si všimne snad každý protijedoucí řidič. Že mu na autě něco chybí, zaregistrovala i policejní hlídka, která vozidlo spatřila nedaleko Chrastavy. „Policisté se rozhodli tento automobil zastavit. Neoznačeným vozem to ale neskončilo,“ popisoval mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Jak ukázala orientační dechová zkouška, čtyřiapadesátiletý muž usedl za volant pěkně pod parou. Nadýchal totiž 2,5 promile. A dokonce ani doklady nedokázal policistům předložit všechny. „Dotyčný řídil auto i přesto, že měl soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2021,“ informoval Robovský.

Jak to tedy dopadlo? V jízdě samozřejmě nepokračoval. Místo toho skončil v cele, kde si počkal až se mu alkoholové opojení změní v nepříjemnou kocovinu. Pak si vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a mazal domů. Tam teď může přemítat nad tím, zda mu hrozba odnětí svobody na šest měsíců až tři léta stála za takovou jízdu.

Foto Dominik Svoboda

Štítky alkohol, řidič, jízda, Chrastava

Vyjel bez registraček a ještě s více než dvěma promile v krvi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.