Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kdosi rozbil okýnka u aut a vykradl je, podobných případů není v Liberci málo

Vykradená auta nejsou bohužel v poslední době příliš výjimečná. Dva další případy přidal neznámý pachatel nebo pachatelé tento týden.

Policisté šetří od počátku roku už více než šedesát obdobných případů. Všechny se týkají krádeží věcí z automobilů. K posledním dvěma případům došlo v noci z úterý na středu v liberecké části Kristiánov.

„U prvního vozu rozbil doposud neznámý pachatel výplň okna a následně z vozu odcizil batoh s notebookem a mobilním telefonem,“ sdělil mluvčí policie Vojtěch Robovský. Nezůstalo ale jen u jednoho vozu. Zlodějíček si vyhlédl další vůz, kterému rozbil okno, ale nakonec asi nenašel nic, co by stálo za krádež.

I tak ale způsobil škodu za více než 30 tisíc korun. „U prvního vozu vyčíslil majitel škodu na více než 21 tisíc korun,“ informoval mluvčí. U druhého vozu se škoda pohybuje kolem deseti tisíc, a to i přesto, že zloděj z auta nic neodnesl.

Celkově pachatelé, kteří se zaměřují na vykrádání aut, způsobili od počátku roku škody, které přesahují hranici 680 tisíc korun. Zároveň policisté upozorňují, aby lidé nenechávali ve svých vozidlech žádné cennosti, ale také nic, co by mohlo přilákat pozornost zlodějů. Tím mohou být tašky, bundy, kabely, kufříky i batohy. Samozřejmostí je pak myslet na zabezpečení vozidla. „Pamatujte, auto není trezor,“ upozorňuje Robovský.

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, vykrádání, auta, Kristiánov, Liberec, Liberec V-Kristiánov

Kdosi rozbil okýnka u aut a vykradl je, podobných případů není v Liberci málo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.