Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do kalhot si nastrkal tři lahve alkoholu. Ale neprošlo mu to

Muž z Frýdecko-Místecka si chtěl udělat výlet. I když trochu netradiční. Dorazil do Liberce, ale nezajímaly ho ani památky, ani zdejší krásná příroda. Dorazil sem totiž krást.

Nelegální cestou si chtěl vydělat a navíc i pak zaplatit lístek na cestu zpět domů. Ke své nekalé činnosti si vybral jedno obchodní centrum. Zde zamířil do oddělení alkoholu. Patrně tušil, že by zde mohl přijít k cennému a lahodnému zboží.

I když se snažil chovat nenápadně, podle popisu to tak nevypadalo. „Mezi regály s alkoholem přecházel asi tři čtvrtě hodiny. Poté do prázdného kartonu od vybaleného zboží uložil tři lahve a přesunul se o uličku vedle,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Jestli si myslíte, že v tu chvíli zamířil lapka ke kasám, tak ani náhodou.

Svou krádež měl asi vážně dobře promyšlenou. „V druhé uličce lahve vyskládal do regálu mezi další alkohol a rozhodl se zkontrolovat okolí,“ popisoval mluvčí. Když zjistil, že ho zřejmě nikdo nepozoruje, rozhodl se svůj záměr dokončit. Všechny tři lahve mu postupně skončily v kalhotách.

Jak se asi chodí člověku, co má v kalhotách tři lahve? To si nejde jen tak představit. Nicméně tomuhle zloději se podařilo projít přes prázdnou kasu a zamířil k východu. Cestu mu ale zkřížil pracovník ostrahy s dotazem, zda pod vrstvami oděvu něco neukrývá. Ticho prořízla až rána. „Zaryté mlčení vystřídala rána, kterou vyloudila vysmeknuvší se lahev při pádu na kamennou podlahu. Byl to skutečně tvrdý alkohol, neboť lahev vydržela,“ komentoval Robovský.

Je jasné, že ani další lahve alkoholu u muže nezůstaly. Devětapadesátiletý zloděj skončil v policejní cele. Policisté navíc zjistili, že muž je několikanásobným recidivistou. Tenhle výlet tak asi návštěvníkovi Liberce úplně nevyšel. Domů se vrátil s hrozbou vězení, ve kterém by mohl v případě odsouzení strávit až tři roky. A ani alkoholu, který se tak vypočítavě snažil ukrást, si neužil. Všechny lahve se bez újmy vrátily na své místo.

Foto Luboš Vrabec

Štítky krádež, alkohol, Liberec, okres Frýdek-Místek

Do kalhot si nastrkal tři lahve alkoholu. Ale neprošlo mu to  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.