Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brutální útok na mladou ženu. Násilník ji nad ránem přepadl na stezce pro pěší

Policistům se podařilo dopadnout muže, který před Vánocemi v České Lípě napadl mladou ženu. Pětadvacetiletý muž stejně starou ženu potkal a napadl zcela náhodně, nyní mu hrozí až deset let vězení.

Žena po napadení skončila na traumatologii v nemocnici. „Útočník ženu přepadl na pěší stezce nedaleko vlakového nádraží Česká Lípa Střelnice kolem půl čtvrté nad ránem,” řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Žena se bránila

Podle ní k ní přistoupil zezadu, chytil ji za ústa a strhnul ji k zemi. Žena se mu v obavě o život aktivně bránila, čímž se nejspíš zachránila před znásilněním. „Po krátké bitvě, při které ji tloukl především do obličeje a hlavy, ji zanechal na liduprázdném místě  jejímu osudu a ještě před tím jí odcizil kabelku, se kterou utek,” dodala mluvčí.

Zdravotnická záchranná služba následně ženu převezla s podlitinami, otoky a krvácejícími tržnými ranami v obličeji a na hlavě do českolipské nemocnice, kde jí lékaři diagnostikovali i otřes mozku. Po ukončení hospitalizace v nemocnici si ještě pobyla několik týdnů doma v pracovní neschopnosti.

Velká surovost

„Vzhledem k surovosti, s jakou lupič se ženou zacházel, jsme případu věnovali velkou pozornost a kriminalisté na něm pracovali dnem i nocí,” podotkla Baláková. 

Jejich úsilí přineslo svůj výsledek a tento týden v úterý si pachatel převzal z jejich rukou usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin loupeže s trestní sazbou až deseti roků odnětí svobody. Jedná se o 25letého Českolipana s dosud čistým trestním rejstříkem. Se svou obětí se neznal a potkal ji zcela náhodně.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, napadení, znásilnění, Česká Lípa, nemocnice, Vánoce

Brutální útok na mladou ženu. Násilník ji nad ránem přepadl na stezce pro pěší  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.