Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Noční honička s motorkářem ulicemi Liberce. Snažil se ujet po rychlostce, havaroval v Jeřmanicích

Krátce před nedělní půlnocí se policejní hlídka rozhodla zkontrolovat řidiče motorky i s jeho spolujezdkyní. Jenže ten se rozhodl ujet a Hanychovskou ulicí se rozjel pryč. Ulicemi Liberce se řítil i více než stokilometrovou rychlostí. Nakonec najel na průtah a chtěl zmizet ve směru na Prahu.

„Ani přes neustálé pokyny k zastavení se muž za řídítky neměl k zastavení a pokračoval zvýšenou rychlostí ve směru na Prahu. Během pronásledování nerespektoval dopravní značení, ale ani rychlost, která ve městě přesáhla i 120km/h,” popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Po celou dobu velmi riskoval, jednou narazil do policejního auta, pak v omezení přejel do protisměru. Honička nakonec skončila po pár kilometrech. „Osudným se mu stal opravovaný úsek silnice pro motorová vozidla nedaleko Jeřmanic. Na vyfrézované vozovce nestačil zabrzdit před napříč vykopanou částí vozovky u přemostění. Prorazil dřevěný zátaras a ochranné pletivo a skončil v rýze i s 32letou spolujezdkyní,” dodal mluvčí s tím, že se při nehodě oba lehce zranili.

Dva roky vězení

Devětadvacetiletý muž nebyl pod vlivem alkoholu ani drog, důvod jeho ujíždění byl jiný, má totiž zákaz řízení. „Muži z Českobudějovicka policisté sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,” uzavřel Robovský.

 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Jeřmanice, honička, motorka, Liberec, Praha

VIDEO: Noční honička s motorkářem ulicemi Liberce. Snažil se ujet po rychlostce, havaroval v Jeřmanicích  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.