Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V kauze obchodu s těly tygrů soud asi vynese rozsudek. Obžalovaným hrozí pět let

V kauze nelegálního zabíjení tygrů a obchodu s částmi jejich těl soud v České Lípě dnes asi vynese rozsudek. Zbývá vyslechnout posledního znalce. V případu jsou tři obžalovaní, mezi nimi je i provozovatel zooparků u Prahy a Doks na Českolipsku Ludvík Berousek. Za neoprávněné nakládání s chráněnými zvířaty hrozí všem třem obžalovaným trest do pěti let vězení.

Podle obžaloby šlo o organizovanou skupinu. Berousek mrtvé tygry předával preparátorovi Miloši Hrozínkovi. Hotové produkty zpracované z tygřích těl následně podle spisu prodával Xuan Vu Le, mimo jiné v pražské tržnici Sapa. Podle zjištění policie preparátor tygří těla zpracovával na masox nebo například tygří víno, které jsou ve vietnamské komunitě žádané, a proto dobře zpeněžitelné.

K trestné činnosti se ani jeden nepřiznal. Berousek tvrdí, že nevěděl, co se dělo s mrtvými těly šelem. Hájí se tím, že uhynulá zvířata dával Hrozínkovi k preparaci, pokud se dala kůže zachránit. Vše bylo podle něj legální. Hrozínek mu měl jen uschovat kůži a maso mělo sloužit jako krmení pro ryby či slepice. Porušení zákona odmítají i Hrozínek a Vietnamec, který k soudu nechodí. V případu jsou posuzované tři úhyny tygrů z loňska.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky soud, tygři, Česká Lípa, Berousek, tygr, Praha, okres Česká Lípa, Doksy, Sapa, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kauze obchodu s těly tygrů soud asi vynese rozsudek. Obžalovaným hrozí pět let  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.