Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Majitel bazaru prodal auta, ale majitelům už nezaplatil. Podvedl i invalidu

Celkem sedmnáct lidí podvedl podle policie majitel autobazaru na Jablonecku. Do komisního prodeje vzal auta, která i prodal, jenže původním majitelům už nezaplatil. A na svědomí toho má víc, slíbil sehnat speciální auto pro invalidu a dostal příspěvek od úřadu práce, žádné auto ale nedodal.

Pětačtyřicetiletý muž do komisního prodeje vzal auta a dokonce je i prodal, lidé ale peníze dodnes neviděli. Obviněný dále uzavřel leasingové smlouvy na tři vozidla, jenže si je nechal a u dvou z nich zaplatil pouze tři leasingové splátky, u třetího pak pouze jednu.

Podvedl invalidu

Dále obviněný na základě smlouvy o prodeji vozidla pro invalidního občana obdržel poskytnutý příspěvek z Úřadu práce ve výši 200 tisíc korun. „Přesto, že byl s budoucím invalidním majitelem domluven dle jeho specifikace na pořízení vozidla, toto mu nikdy nepředal a zaslaný příspěvek na jeho koupi dosud úřadu nevrátil,” uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová

Celkem tak způsobil celkovou škodu předběžně za více jak tři miliony korun.

Auto na leasing prodal

Ani to ale ještě není vše. Obvniněný totiž jedo z aut na leasing prodal jin ženě za 260 tisíc. Tak to pak zjistila na přepisu. 

Policisté podali návrh na vzetí muže do vazby, soud ho ale neakceptoval. „Muž je obviněný ze spáchání zločinu zpronevěra a přečinu podvod, za což mu hrozí až osm let vězení," dodala mluvčí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky autobazar, podvod, leasing, policie, jablonecko, Úřad práce České republiky, okres Jablonec nad Nisou

Majitel bazaru prodal auta, ale majitelům už nezaplatil. Podvedl i invalidu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.