Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve skalnatém terénu se ozývalo volání o pomoc. Senior z prudké stráně spadl do potoka

Na tísňovou linku policie volala žena z Benešova u Semil, že z lesa se ozývá volání o pomoc. Na místo se vydala policejní hlídka, která brzy našla pětaosmdesátiletého seniora. Tomu v příkrém terénu uklouzla noha a zřítil se do potoka.

„Chtěl si tudy původně zkrátit cestu z nákupu domů, ale přivodil si přitom velmi bolestivé poranění v oblasti stehna a nemohl se hýbat. Takto zůstal bez pomoci téměř dvě hodiny,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle ní policisté rozrušeného seniora uklidnili a postarali se o něj do příjezdu Zdravotnické záchranné služby, která ho s podezřením na zlomeninu stehenní kosti převezla do nemocnice.

Díky tomu, že paní z Benešova věnovala jeho volání o pomoc pozornost a vytočila naši tísňovou linku, se zraněnému muži dostala lékařská péče ještě včas. „Dá se možná i říci, že mu zachránila život. Paní za to patří velký respekt. Pokud i vy někdy uslyšíte volání o pomoc, nebuďte k němu lhostejní a třeba také zachráníte něčí život. Anebo naopak to můžete být zrovna vy, kdo bude pomoc potřebovat a pak oceníte, když vás někdo vyslyší a nabídne vám pomocnou ruku,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto HZSLK

Štítky senior, pátrání, skály, Benešov, policie, Benešov u Semil, potok, terén

Ve skalnatém terénu se ozývalo volání o pomoc. Senior z prudké stráně spadl do potoka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.