Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Desné vzplála pila. S ohněm bojovali hasiči hodinu, nyní pátrají po příčině

Dnes brzy ráno došlo k požáru pily v Desné na Jablonecku. Požár byl ohlášen prostřednictvím tísňové linky 112 krátce před šestou hodinou ranní a do šesti minut byla na místě první jednotka hasičů.

Ta se okamžitě pustila do boje s plameny. „Jako první byla na místě jednotka hasičů z Tanvaldu,“ informoval mluvčí hasičů Daniel Mlčoch. Na hašení objektu byly okamžitě nataženy dva vodní proudy. „Snažili jsme se zabránit rozšíření požáru na další objekt a okolí,“ komentoval velitel zásahu Josef Fiala.

Na místo postupně přijely posily hasičů z Liberce, Desné, Tanvaldu Šumburku i Velkých Hamrů. Společnými silami zkrotily zasahující jednotky plameny a před sedmou hodinou byl požár úplně uhašen. Případná skrytá ohniska požáru odhalila termokamera. „Díky rychlému zásahu se hasičům podařilo uchránit prostory s uskladněným dřevem v hodnotě sto tisíc,“ dodal Mlčoch.

I tak ale vznikla při požáru škoda okolo 250 tisíc korun. Během dne budou na místě hasiči ve spolupráci s policisty pátrat po příčině požáru.

Foto HZS LK

Štítky požár, Desná, pila, Jablonecko, okres Jablonec nad Nisou, Josef Fiala, Tanvald, Liberec, Velké Hamry

V Desné vzplála pila. S ohněm bojovali hasiči hodinu, nyní pátrají po příčině  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.