Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zavolám na vás tatínka, vyhrožoval opilec strážníkům. Jednomu dal pěstí

Hodně práce měli českolipští strážníci s opilým mladíkem. Ten na ně útočil slovně i fyzicky, nakonec ho museli spoutat a držet na zemi. I tak stihl jednoho ze strážníků napadnout pěstí a poničil i auto.

Strážníci původně vyjížděli na oznámení, že v Dobranově leží na silnici člověk a nehýbe se. „Strážníci se ho pokusili probudit, protože bylo patrné, že spí. To se povedlo až studenou vodou, kterou poskytl oznamovatel. Na to už ležící spící zareagoval, rychle se posadil a na žádost o předložení dokladů odpověděl ranou pěstí do obličeje strážníka. Nato spustil příval nadávek a vulgarit, pokoušel se hlídku znovu napadnout. Strážníci mu proto nasadili pouta a znemožnili mu další útoky,“ popsala mluvčí strážníků Eva Vlastníková.

Když opilec nemohl tlouct pěstmi a kopat, spustil další příval slov, kdy dokonce začal vyhrožovat vraždou, tatínkem a spravedlností. Průběžně žádal, aby ho zbavili pout, kňoural, že ho bolí ruce. Strážníci se ho snažili naložit do služebního vozidla, muž ale kladl aktivní odpor, mlátil hlavou a kopal do auta, kterému promáčkl blatník. „Nezbylo, než muže držet na zemi a přivolat kolegy ze státní policie, kteří si věc převzali jako trestný čin útoku na veřejného činitele. Orientační dechová zkouška ukázala 2,7 promile alkoholu v dechu,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto MP Česká Lípa

Štítky městská policie, Dobranov, strážníci, napadení, alkohol

Zavolám na vás tatínka, vyhrožoval opilec strážníkům. Jednomu dal pěstí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.