Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Požár v paneláku v České Lípě vyhnal uprostřed noci na ulici šedesát lidí

Požár v panelovém domě v České Lípě vyhnal v noci na pátek na ulici 60 lidí, polovině z nich museli pomoci hasiči. Pět obyvatel domu se nadýchalo kouře, a hasiči je proto předali záchranářům. Příčinu požáru hasiči zjišťují, zatím neznají ani výši případných škod.

Požár v dvanáctipatrovém panelovém domě v ulici Roháče z Dubé byl na operační středisko hasičů ohlášen půl hodiny po půlnoci. Hořelo v bytě ve druhém nadzemním podlaží. „Po příjezdu hasiči začali prohledávat prostory budovy, které již byly silně zakouřené, zasahovat museli v dýchací technice," uvedla mluvčí hasičů Lucie Hložková.


Budovu upustilo 60 lidí, zhruba 30 museli hasiči kvůli zakouření pomoci. Pět lidí se nadýchalo kouře. „Na místě jsme ošetřili jediného člověka, který se nadýchal kouře, ponechali jsme ho ale na místě, nešlo o nic vážného. Z místa jsme nemuseli nikoho převézt do nemocnice," doplnil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.


K dispozici byl také evakuační autobus, který poskytl dočasné zázemí obyvatelům domu. Požár se podařilo během 15 minut lokalizovat, zcela ho hasiči zlikvidovali krátce před druhou ranní. Následně prostory odvětrali přetlakovou ventilací a pak se mohli lidé do svých bytů znovu vrátit.

Autoři | Foto MP Česká Lípa

Štítky požár, Česká Lípa, panelák, hasiči, HZS LK, panelový dům, Jan Roháč z Dubé, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Požár v paneláku v České Lípě vyhnal uprostřed noci na ulici šedesát lidí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.