Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Šílená jízda ve Smržovce. Řidič jel v protisměru, naboural tři auta a zranil dva lidi

Několik hodin byl v neděli večer uzavřený hlavní tah do Polska ve Smržovce. Řidič mercedesu tam jel v protisměru a postupně naboural tři auta. Přitom se zranili tři lidé včetně něj.

Devětačtyřicetiletý řidič jel v směru na Jablonec a nejprve naboural zaparkovaný peugeot. Jenže nezastavil a rozhodl se ujet směrem na Tanvald. „Při šílené jízdě v protisměru bočně naboural osobní vozidlo značky Mazda, jehož řidič se mu snažil marně vyhnout a zajel až ke svodidlům. Protože šofér mercedesu vůbec na krizovou situaci nereagoval, naboural zadní část mazdy, po které se vozidlo otočilo o 180 stupňů a zůstalo stát ve svém jízdním pruhu. Jeho řidič z toho jako zázrakem vyvázl bez zranění,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.



Jenže ani to nebylo všechno, opilý řidič i tentokrát jel dál a o kus dál se čelně střetl s octavií. „Při této kolizi utrpěli zranění tři lidé, oba řidiči a spolujezdec z mercedesu. Přivolaná zdravotnická záchranná služba je sanitou převezla do nemocnice,“ dodala mluvčí.

Viník nehod po příjezdu policie odmítl dechovou zkoušku. „Poté, co obdržíme vyžádané lékařské zprávy o zdravotním stavu řidiče octavie a spolujezdce z mercedesu, rozhodneme o našem dalším postupu. Pokud by jejich zranění byla vážná, obviníme řidiče z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Smržovka, policie, Mercedes-Benz, Polsko, Mazda, úraz, Peugeot, Škoda Octavia, Tanvald, Jablonec

FOTO: Šílená jízda ve Smržovce. Řidič jel v protisměru, naboural tři auta a zranil dva lidi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.