Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žádné léky. Muž z Polska převážel sto gramů pervitinu

Až pět let vězení hrozí muži, který z Polska do Čech převážel sto gramů pervitinu. Kousek za hranicemi v Hrádku nad Nisou ho totiž v sobotu zastavila hlídka celníků.

„Kolem osmé hodiny se hlídka rozhodla zkontrolovat osobní motorové vozidlo značky Hyundai, které jelo ve směru z Polska na Liberec. Během kontroly celníci nalezli ve vozidle osobní váhu se zbytkovým množstvím bílé krystalické látky,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Přímo na místě hlídka speciálním přístrojem přišla na to, že jde o pervitin. V příruční tašce pak měl sáček s další bílou krystalickou látkou a i tady test odhalil pervitin. Celkem ho bylo asi 100 gramů.

Na místo tak dorazila policie. „Muž byl na místě zadržen. Zbytek dne tak strávil v policejní cele,“ dodala mluvčí.

V neděli pak policejní komisař dvaačtyřicetiletého muže obvinil ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu nyní hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let. „Následně byl po provedených nezbytných úkonech trestního řízení muž propuštěn ze zadržení a trestní stíhání bude probíhat na svobodě,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Celní správa

Štítky celní správa, policie, pervitin, metamfetamin, Polsko, Česko, Hrádek nad Nisou, Hyundai, Liberec

Žádné léky. Muž z Polska převážel sto gramů pervitinu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.