Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Polský řidič kamionu podváděl s tachografem. Místo přestávky pokračoval v jízdě

Až dva roky by mohl ve vězení strávit sedmačtyřicetiletý řidič kamionu z Polska. Česká policie ho přistihla nedaleko Dubé s tím, že falšoval údaje na tachografu. Mohl tak pokračovat v jízdě, i když v době kontroly měl mít povinnou přestávku.

Pozornost policistů kamion upoutal tím, že chtěl před kontrolou odbočit na vedlejší silnici. „Policista ho proto dojel na motocyklu a na kontrolní stanoviště ho doprovodil. Jak se brzy ukázalo, jeho odhad byl správný. Provedenou kontrolou jsme zjistili nejen nedostatky v technickém stavu vozidla, ale ukázalo se dokonce, že řidič podvádí s tachografem. Ten v době, kdy vozidlo jelo po silnici, vykazoval přestávku,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Stíhání na svobodě

Problém tak nyní bude mít řidič, ale i jeho zaměstnavatel. Šofér kamionu si od policistů ještě ve čtvrtek převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. Jeho trestní stíhání bude probíhat na svobodě.


„Zodpovídá se tedy z toho, že zásahem do tachografu, na kterém vydával dobu jízdy za dobu odpočinku, vážně ohrožuje bezpečnost všech účastníků silničního provozu. Dá se předpokládat, že s takovými návyky jezdí častěji neodpočinutý a může za volantem usnout, nebo vlivem únavy způsobit svým kamionem velkou tragédii. Za to ho soud může poslat na dva roky do vězení,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, kontrola, tachograf, Polsko, Dubá

Polský řidič kamionu podváděl s tachografem. Místo přestávky pokračoval v jízdě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.