Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Matce ukradl platební kartu a vybral z ní tisíce. Zaplatil jimi vlastní dluhy

Až dva roky vězení hrozí muži, který okradl vlastní matku. V polovině července ji v Jablonci vzal platební kartu, ze které celkem vybral 13,5 tisíce korun. Dva tisíce už jí sice vrátil, přesto mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Kartu matce ukradl 17. července. „Tehdy ho jeho matka požádala o donesení nákupu z vozidla do bytu, čehož podezřelý využil k tomu, že jí z peněženky, kterou měla uloženou v nákupní tašce, odcizil platební kartu,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Znal PIN, takže z karty třemi výběry získal 13500 korun. Penězi druhý den zaplatil dluhy. „Do současné doby své matce ve třech splátkách vrátil celkem dva tisíce a údajně má v úmyslu jí peníze vrátit všechny. Nicméně i tak mu nyní za spáchání uvedených trestných činů hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky patební karta, okradená matka, policie, platební karta, Jablonec

Matce ukradl platební kartu a vybral z ní tisíce. Zaplatil jimi vlastní dluhy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.