Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První den Mácháče. Kromě hudby i pokus o loupež a drogy u pěti desítek lidí

Policisté při pátečních kontrolách na festivalu elektronické taneční hudby Mácháč našli drogy u 49 lidí, v sedmi případech šlo o trestný čin. Zadržený byl dvaadvacetiletý cizinec, který se pokusil oloupit stejně starou ženu.

Festival Mácháč se koná do nedělního rána na pláži Klůček u Máchova jezera. Opatření policie spojená s tímto festivalem bývají každoročně nejrozsáhlejší z pravidelných kulturních akcí, které se v Libereckém kraji konají. „Největší množství drogy jsme zajistili u 28letého muže z Tachovska, který si sebou vezl na technoparty 16,5 tablety extáze a sedm gramů kokainu," uvedla mluvčí polici Ivana Baláková.

Policisté zajistili 2,79 gramu kokainu i u 29letého muže z Kolína a navíc 1,25 gramu MDMA (extáze). Drogu MDMA měla u sebe rovněž 20letá žena z Ústecka a další čtyři mladí lidé, kteří do Doks v pátek dorazili. „U 42 osob, které měly v kapse vstupenku na Mácháč, jsme zajistili drogu v množství, které zakládá skutkovou podstatu přestupku. Jednalo se zase o extázi, kokain, MDMA a marihuanu," uvedla mluvčí. Tyto přestupky policisté řešili na místě uložením pokuty.

Lupiče zadržela ochranka

Krátce po půlnoci musela na pláži Klůček zasahovat bezpečnostní agentura proti 22letému cizinci, který zezadu napadl stejně starou návštěvnici festivalu, aby ji oloupil o mobilní telefon iphone a její další osobní věci. „Muž jí nejprve podrazil nohy, a když spadla na zem, vytrhl jí telefon z ruky a chtěl s ním utéct. Naštěstí byla na blízku ochranka, která lupiče zadržela a předala nám ho. Ten se nyní nachází v policejní cele," uvedla Baláková. Napadená žena podle mluvčí žádné zranění neutrpěla.

Při silničních kontrolách policisté v pátek v poledne zastavili vozidlo, jehož 35letý řidič měl v sobě 3,22 promile alkoholu. „Nyní ho čeká trestní stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Dalším hříšníkem na silnici byl 40letý muž pod vlivem drog, kterému jsme zakázali další jízdu a delikt jsme kvalifikovali jako přestupek," dodala Baláková.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky kriminalita, hudba, drogy, festival, Mácháč, Doksy, droga, kokain, Liberecký kraj, okres Tachov, Máchovo jezero, Kolín, Ústecký kraj, iPhone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První den Mácháče. Kromě hudby i pokus o loupež a drogy u pěti desítek lidí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.