Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Anonym v Globusu? Je mu sedmnáct, policie ho chytila za hodinu

Necelá hodina stačila policii, aby chytila anonyma, který v sobotu odpoledne ohlásil bombu v libereckém Globusu. Je mu teprve sedmnáct let a i kvůli věku bude jeho případ projednávat soud pro mladistvé.

Mladík ohlásil uložení výbušného sytému v sobotu po patnácté hodině rovnou na tři tísňové linky – na 112, 156 a 158. „Okamžitě jsme zahájili evakuaci lidí, kteří se v nákupním středisku nacházeli, uzavřeli jsme příjezdové komunikace a začali prohledávat celý rozsáhlý objekt,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Celé centrum policisté prohledali a nic nenašli, po sedmnácté hodině už zase normálně fungovalo. A asi hodinu po telefonátu už měli i viníka, sedmnáctiletého mladíka. „Zadržený mladík se k autorství poplašného telefonátu přiznal. V této souvislosti se bude zodpovídat z provinění na šíření poplašné zprávy a jeho případ bude vzhledem k jeho věku projednávat zvláštní soud pro mladistvé,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Lukáš Kysela

Štítky Globus, anonym, bomba, tísňová linka, policie

Anonym v Globusu? Je mu sedmnáct, policie ho chytila za hodinu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.