Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senior vyrazil na borůvky, ztratil se v lesích. Našli ho před půlnocí u soušské přehrady

Dva bratři si v úterý odpoledne vyrazili na borůvky do okolí soušské přehrady. Jenže jeden z nich se nevrátil k autu, a tak začalo pátrání. To trvalo několik hodin a vyčerpaného pětaosmdesátiletého muže nakonec našla horská služba hodinu před půlnocí.

Muže sedícího na lavičce si kolem osmé všiml náhodný kolemjdoucí, který také zavolal na policii. „Šestaosmdesátiletý muž policistům uvedl, že kolem 17. hodiny na toto místo přijel se svým o rok mladším bratrem do lesů kolem přehrady sbírat borůvky a krátce po tom se v lese rozešli každý jinou cestou. Dále řekl, že po lese chodil dlouho a nyní čeká na bratra u vozidla, kterým na místo přijeli. Nedokázal si vysvětlit, proč dosud bratr nepřišel,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Nevěděl, kde je

Policistům také řekl, že nemá mobilní telefon, ten ale nakonec měl. „Policista, který následně muži volal, se od něj dozvěděl, že se mu údajně únavou podlomila kolena, upadl a zvracel krev. Navíc policistovi sdělil, že neví, kde se nachází,“ dodala mluvčí.

Ihned tak začala akce, do které se zapojili i hasiči a horská služba. „Se žádostí o pomoc při pátrání po seniorovi se také obrátili na posádku vrtulníku Letecké služby Praha. V průběhu velmi intenzivního pátrání se podařilo členům Horské služby ztraceného seniora nalézt krátce před třiadvacátou hodinou v lesním těžko přístupném terénu ještě před příletem policejního vrtulníku,“ řekla Sochorová.

Byl vyčerpaný

Nalezený senior ztratil orientaci v terénu vlivem tmy, nějakou dobu šel opačným směrem, kde se mu udělalo nevolno. Nicméně v době, kdy ho horští záchranáři nalezli, byl sice vyčerpaný, ale nejevil žádné známky zranění a byl v tom okamžiku schopen i chůze. „Po preventivní prohlídce, kterou provedla posádka vozidla Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, byl senior odvezen do svého bydliště,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR/Ilustrační foto

Štítky senior, souš, borůvky, pátrání, policie, přehrada, borůvka, les, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Praha

Senior vyrazil na borůvky, ztratil se v lesích. Našli ho před půlnocí u soušské přehrady  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.