Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Senior pašoval z Polska sedmdesát kilo tabáku. Na dani musí doplatit sto padesát tisíc

Skoro 71 kilogramů tabáku se minulý týden snažil z Polska propašovat třiasedmdesátiletý muž. Hlídka celníků ho zastavila u hraničního přechodu v Hrádku a podle nich se ani nesnažil tabák skrývat.

„Tabák měl naložený v kufru vozidla, v igelitových sáčcích a v jutových pytlích, aniž by se pokoušel jej nějak ukrýt,“ uvedl mluvčí celníků Martin Stočes

Prodejem tabáku v tuzemsku by státu vznikla škoda jen za neodvedenou spotřební daň ve výši 158 354 korun. „Tabák celníci zajistili a vyčíslenou spotřební daň musí muž celnímu úřadu zaplatit,“ dodal mluvčí.



Později navíc celníci zjistili, že stejný muž už jednou takto tabák převážel. Loni chtěl do Česka dovézt padesát kilo tabáku a tři tisíce cigaret. Nyní muži hrozí až tři roky vězení.

Jde tak o největší případ pašování tabáku v tomto roce. Tím největším byl dosud případ z března, kdy hlídka celníků odhalila pokus propašovat 69 kilo tabáku.

Pašování tabáku a cigaret

Od začátku roku liberečtí celníci zmařili již 87 pokusů o nelegální přepravu tabáku nebo cigaret, při kterých zajistili 266 kg tabáku a 226 590 ks cigaret. Výše spotřební daně, o kterou by stát přišel, pokud by se podařilo tyto výrobky na tuzemský trh propašovat, vyčíslil celní úřad na bezmála 1,2 milion korun (1 170 495). 37 osob bylo navíc předáno do trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušení předpisů a nálepkách a jiných předmětech k označení zboží nebo pro podezření z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

Autoři | Foto Celní správa LK

Štítky senior, tabák, celníci, celní správa, pašování tabáku, Polsko, cigareta, spotřební daň, Česko

FOTO: Senior pašoval z Polska sedmdesát kilo tabáku. Na dani musí doplatit sto padesát tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.