Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie zadržela muže podezřelé z krádeží rádií z octavií. Vykradli sedmadvacet aut

Českolipští policisté zadrželi čtyři muže z Děčínska, kteří se podle kriminalistů specializovali na krádeže originálních autorádií z vozů Škoda Octavia. Na Českolipsku se vloupali do 27 aut, z toho 26 byly octavie.

„Jednou se ale za tmy spletli a omylem se pokusili vloupat do Škody Rapid. Když to zjistili, ani do auta nevnikli. Majiteli však stejně způsobili desetitisícovou škodu na karosérii a okně," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Policie obvinila z krádeží autorádií čtyři muže ve věku 31, 34, 36 a 41 let. „Tři z nich už mají za sebou nějakou tu kriminální minulost," uvedla mluvčí policie. Zadržet je pomohla žena, která si všimla že u škodovky zaparkované na českolipském sídlišti Lada postává podezřelý mladý muž. Okamžitě zavolala policistům, kteří ho našli nedaleko od tohoto místa.

„O tom, že máme před sebou toho 'správného' muže, svědčilo i to, že se po půlnoci procházel po sídlišti s pracovními rukavicemi na rukách a z kapsy mu vyčuhoval šroubovák. Po krátkém mlčení se nám k vloupání do aut přiznal," dodala Baláková. Krátce poté kriminalisté zadrželi i tři další muže, kteří byli podle policie jeho komplici.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kriminalita, Česká Lípa, autorádia, Škoda Octavia, policie, krádež, okres Česká Lípa, okres Děčín, Škoda Rapid, Lada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela muže podezřelé z krádeží rádií z octavií. Vykradli sedmadvacet aut  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.