Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

U hranic řádí Vrhač větví, němečtí policisté na jeho dopadení vypsali odměnu

Na několika místech nedaleko českých hranic už několik let řádí muž, který hází větve a kameny na projíždějící auta. Němečtí policisté ho proto překřtili na Vrhače větví a varují před ním i české řidiče, kteří mohou navíc pomoci s jeho dopadením.

Vrhač větví pokládá na silnici menší stromky nebo velké větve, aby řidiče přinutil zastavit vozidlo. „Když vůz stojí, hází na něj další větve, kameny, nebo různé předměty. Už při vynuceném náhlém prudkém brždění jsou řidiči ve velkém nebezpečí a je jen dílem náhody, že přitom ještě nedošlo k vážné havárii,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Saská policie od roku 2014 eviduje 53 takových útoků, poslední se stal 7. září ve 2.45 na spolkové silnici B 96 v katastru obce Friedersdorf ve směru z Ebersbachu na Oppach.


Vzhledem k tomu, že tento člověk vážně ohrožuje bezpečnost občanů v silničním provozu, vypsala Kriminální policejní inspekce v saském Görlitz odměnu 3 tiíce eur za informace vedoucí k jeho dopadení. „Ty můžete předat kterékoliv policejní služebně v Sasku nebo je přijme operační středisko Policejního ředitelství Görlitz na telefonním čísle + 49 (0) 3581 468 – 100,“ dodala mluvčí. 

Saští policisté také vytvořili plakát, kterým oslovují české řidiče.

Popis Vrhače větví

Pachatel je muž mladšího nebo středního věku štíhlé, atletické postavy.  Je vysoký 170 až 180 centimetrů. Nosí volné kalhoty, bundu s kapucí a tmavou čepici. Maskuje se šátkem přes pusu nebo kuklou a nosí u sebe vždy kapesní svítilnu nebo čelovku s LED světlem. Na své noční výpravy jezdí na horském nebo trekingovém kole.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky saská policie, vrhač větví, odměna, policie, Friedersdorf, Ebersbach, Zhořelec, Sasko

U hranic řádí Vrhač větví, němečtí policisté na jeho dopadení vypsali odměnu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.