Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na obchvatu Studánky se srazil popelářský náklaďák s autem. Zemřela řidička a dvě děti

, aktualizováno 27. října 2019, 17:15

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly u dopravní nehody na silnici 13 na obchvatu Krásné Studánky. Srazil se tam osobní vůz s popelářským autem. Silnice byla několik hodin uzavřená, na místo letěl i záchranářský vrtulník. Nehodu přímo na místě nepřežila řidička auta a dítě, další dítě bylo ve vážném stavu trnasportováno do nemocnice vrtulníkem, zemřelo ale při převozu. Nikdo další už v autě nejel.

V autě cestovali tři lidé, dvěma mrtvým už nešlo pomoci. „Utrpěli zranění neslučitelná se životem," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Na místě záchranáři ošetřili i další dítě z osobního vozu, v kritickém stavu ho přepravil vrtulník do nemocnice v pražském Motole. „Pacient bohužel zemřel při převozu," dodal mluvčí. Řidič nákladního vozu byl s lehkým zraněním převezen do libereckého traumacentra.

K nehodě došlo krátce před půl třetí. „V levotočivé zatáčce došlo ke střetu osobního vozidla s popelářským vozem,“ upřesnila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Příčiny a okolnosti této vážné dopravní nehody jsou nyní předmětem dalšího šetření. „Na místo byl přizván i soudní znalec," dodala mluvčí.

„Rodině obětí je poskytnuta ze strany policejních interventů psychologická pomoc," doplnila Šrýtrová.

Silnice byla znovu průjezdná po jednadvacáté hodině. Policie dnes informovala o zahájení úkonů trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. „Zároveň byla nařízena soudní pitva, která určí příčinu smrti všech zemřelých,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Zároveň dodala, že vzhledem k trestnímu řízení a věku dětí nebude policie poskytovat žádné detailnější informace.

Autoři | Foto čtenář Drbny

Štítky nehoda, Mníšek, Krásná Studánka, popelářský vůz, osobní vůz, policie, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Fakultní nemocnice v Motole

Na obchvatu Studánky se srazil popelářský náklaďák s autem. Zemřela řidička a dvě děti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.