Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za napadení policisty, vyhrožování a další přečiny mu hrozí až čtyři roky za mřížemi

Recidivista z Frýdlantska dostal několik šancí na polepšení, místo toho ale pokračoval ve svém počínání, které zahrnovalo i vyhrožovaní sousedům fyzickou likvidací, takže nakonec skončil ve vazební věznici. Na triku toho měl ale mnohem více.

Pro obyvatele města na Frýdlantsku se stal tento muž poměrně neoblíbeným občanem. Není divu, nad jeho chováním zůstává rozum stát i policistům. „Během září muž hanlivými verbálními projevy, obuškem, rozmachováním rukou i demonstracemi svého fyzického fondu, vyhrožoval nejen dospělým, ale i dětem,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Dokonce v návalu emocí dokonce při jednom sporu neváhal vyšplhat po paneláku k bytům, kde si chtěl své problémy vyřídit. Ani příjezd policistů jeho agresi nezmírnil. „Jednoho z policistů dokonce napadl úderem. Derivátem mužova cholerického výstupu tak byla jeho následná návštěva oázy klidu. Prostorově nikterak výrazné, leč jistě účelné, cely vazební věznice,“ popisoval Robovský.

Za celou řadu přečinů, mezi nimi například násilí proti úřední osobě, nebezpečné vyhrožování, násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci nebo porušování domovní svobody, hrozí nyní devětačtyřicetiletému muži až čtyři roky za mřížemi. Spolu s tímto mužem se k jednomu incidentu připletl o 17 let mladší komplic, společně vyhoržovaly dvě nezletilým osobám, na které dokonce poštvali psa. „Pes byl naštěstí rozumnější než jeho majitel a výzev neuposlechl,“ dodal mluvčí.

Jak policisté zjistili, ani tento muž nebyl mezi zdejšími obyvateli dvakrát oblíbený. Hned dvakrát si totiž chtěl řešit spory s bývalou přítelkyní. Jednou napadl jejího nového partnera, když vyrazil dveře a vtrhl do bytu. Podruhé vyšplhal na balkón a snažil se opět dostat dovnitř. To se mu ale už nepodařilo. I tomuto muži sdělili policisté podezření ze spáchání hned několika trestných činů. Za mřížemi by mohl zůstat od 6 měsíců až po 3 roky.

Foto Jan Luxík

Štítky napadení, vyhrožování, Frýdlantsko

Za napadení policisty, vyhrožování a další přečiny mu hrozí až čtyři roky za mřížemi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.