Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přehlédnutí chodce na přechodu si v Jablonci vyžádalo hned dvě nehody

Včera odpoledne došlo v Jablonci nad Nisou ke dvěma velmi podobným nehodám. Bohužel v obou případech figurovali chodci, kteří skončili v nemocnici.

K první nehodě vyjížděli policisté kolem čtvrté hodiny. Tehdy došlo ke střetu osobního vozidla s chodcem v ulici Palackého. „Řidička jela ulicí Vrchlického a na křižovatce s ulicí Palackého dávala přednost jedoucím vozidlům. Přitom ale nevěnovala dostatečnou pozornost chodcům,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Stalo se tak, že ve chvíli kdy se řidička rozjela, vstoupil na přechod nezletilý chlapec. Po střetu s autem hoch upadl a zadní kolo auta mu přejelo nohu. „Z místa byl nezletilý chodec převezen do nemocnice, ze které byl propuštěn do domácího ošetřování,“ konstatovala Sochorová. U řidičky byla provedena dechová zkouška, která byla negativní.

Vážnější následky měla nehoda, ke které došlo zhruba o hodinku později na křižovatce ulic Ladova a Nová Osada. Zde řidič přehlédl na přechodu za zatáčkou přecházející pár. Třiasedmdesátiletý muž spadl na zem, ale nic se mu nestalo, stejně stará žena ale byla po střetu převezena do liberecké nemocnice. „Žena utrpěla zranění, které jistě přesáhne dobu léčení jednoho týdne,“ vyjádřila se mluvčí.

I u toho řidiče byl výsledek dechové zkoušky negativní, stejně tak u chodce, který po nehodě upadl na zem. U zraněné ženy byl nařízen odběr krve. „Okolnostmi obou nehod se zabývají jablonečtí policisté. V druhém případu bylo zahájeno trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení z nedbalosti,“ dodala Sochorová.

Foto PČR

Štítky Jablonec, nehoda, chodec, havárie, Jablonec nad Nisou, Krajská nemocnice Liberec

Přehlédnutí chodce na přechodu si v Jablonci vyžádalo hned dvě nehody  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.