Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté se zaměřili na kontrolu cizinců, odhalili i několik hledaných

Na území Liberce proběhla akce Provoz 10-19, během které se policisté z Odboru cizinecké policie společně s dalšími kolegy zaměřili na kontrolu cizinců. A během několika hodin zkontrolovali téměř padesát cizinců a další dvě desítky občanů České republiky.

Policisté při kontrole zamířili na některé stavby, ale také třeba do pekárny nebo na autobusák a vlakáč. „Během kontroly se policisté zaměřili zejména na možné porušení zákona o pobytu cizinců,“ sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský. A jak se ukázalo, o porušení zákona nebyla příliš nouze.

Ve čtyřech případech rozdali policisté pokuty v celkové hodnotě 1800 korun. A došlo i na další odhalení. „Dva cizinci byli zajištěni, jelikož po nich bylo vyhlášené pátrání,“ komentoval mluvčí. A u dalších dvou osob bylo zahájené správní řízení ve věci vyhoštění kvůli podezření z neoprávněného zaměstnávání.

Největším objevem ale byl ale pro policisty muž, se kterým už měli v minulosti co dočinění. Původem Ukrajinec se totiž podle svých dokladů vydával za někoho jiného. A nečinil tak poprvé. Tentokrát předložil policistům litevský doklad. „V minulosti se již pokoušel vydávat za někoho jiného prostřednictvím padělaného dokladu, tehdy se jednalo o doklad rumunský,“ konstatoval Robovský.

A k tomu se ještě přidalo, že tento výtečník byl v Schengenském informačním systému zaveden v pátrání pro ukrajinské úřady. O muži nakonec rozhodl Okresní soud v Liberci, u kterého si vysloužil tříleté soudní vyhoštění z České republiky. „Na rozhodnutí o délce správního vyhoštění, které se týká všech členských států Evropské unie, si počká v Zařízení pro zajištění cizinců,“ dodal mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky cizinci, policie, pátrání, Liberec, Česko, Cizinecká policie, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se zaměřili na kontrolu cizinců, odhalili i několik hledaných  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.