Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Hasiči v Liberci jeli zachraňovat dítě. Kvůli špatně zaparkovaným autům málem neprojeli

V úterý vyjížděli liberečtí hasiči do Doubí, kde zasahovali u záchrany dítěte v jednom ze zdejších panelových domů. Cestou zpět na základnu ale narazili na komplikaci. Oním problémem byla špatně zaparkovaná auta.

Parkování se zejména ve velkých městech stává v posledních letech opravdu oříškem. Řidiči kolikrát zastaví auta takřka kdekoliv, jen aby nemuseli udělat k domovu víc kroků. Jenže si patrně neuvědomují, že jejich bezohlednost může někoho stát život.

V tomto případě naštěstí zkomplikovala vozidla hasičům průjezd až po zásahu. Přesto se jedná o velkou a nijak výjimečnou překážku, kterou musí hasiči překonávat. „Hasiči cestou zpět měli problém projet ulicí, kde byla špatně zaparkovaná auta, která nedodržela vzdálenost 3 metrů, jak připomíná projekt Parkuji ohleduplně - 3 metry k životu,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Tentokrát se nakonec podařilo hasičům díky velké opatrnosti bez jediného škrábance projet. „Co příště až pojedou k požáru budovy nebo k akutní záchraně života, kde půjde o vteřiny,“ upozornila Hložková. Na možné následky bezohledného parkování se snaží hasiči upozorňovat již zmíněným projektem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK, Jan Luxík

Štítky hasiči, dítě, záchrana, auta, Doubí, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči v Liberci jeli zachraňovat dítě. Kvůli špatně zaparkovaným autům málem neprojeli  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.