Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ozdoby na stromeček si někteří chtěli nakrást přímo na Benešáku

Vánoce jsou svátky míru, klidu a pohody. Tak proč se otravovat s nějakým sháněním ozdob na stromeček, zvlášť když před radnicí je hned několik ozdobených stromků. A právě takové smýšlení dovedlo na Benešák i několik neúspěšných zlodějů.

Jako první se na Benešák za účelem vyladit si vlastní vánoční výzdobu vydal na začátku minulého týdne cizinec, kterého upoutal diodový řetěz na jednom ze zdejších stromků.  A zatímco cizinec se zajímal o řetěz, o muže se zajímal operátor kamerového systému.

„Operátora městského kamerového systému upoutala postava, která po půlnoci až nápadně lhostejně procházela okolo kašny,“ uvedla mluvčí městské policie Daniela Bušková. Jakmile muž zjistil, že je čistý vzduch, a že asi našel právě ten vhodný doplněk domů, začal odmotávat ze stromku řetěz.

A zatímco se činil, netušil, že na místo míří hlídka strážníků. Ti přijeli, když už „zpracovával“ druhý řetěz. Když cizinec zmerčil, že na náměstí není sám, snažil se co nejrychleji všechnu pracně odmotanou parádu zahodit. „Strážníci na místě muže ztotožnili a také kontaktovali cizineckou policii,“ komentovala Bušková.

Nakonec skončil s pokutou a řetězy se vrátily na původní místo. A hned o den později zkusili své štěstí dva mladíci, které také upoutala vánoční výzdoba před radnicí. „I oni dopadli stejně. Zaznamenáni kamerou a dostiženi hlídkou si z místa místo výzdoby odnesli pokutu,“ zakončila mluvčí.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie LBC

Štítky strom, Vánoce, zloději, strážníci, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ozdoby na stromeček si někteří chtěli nakrást přímo na Benešáku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.