Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Útoky nožem a hořící kontejnery. Liberecko vítalo rok 2020

Silvestrovské oslavy v Libereckém kraji provázely letos násilné konflikty. Policie jich řešila 28, z toho dva vážné. V obou případech si oběti ze střetu s agresorem odnesly řezné rány v obličeji. Jednoho útočníka má policie v cele, po druhém pátrá. Z pohledu hasičů patřily letošní oslavy k těm klidnějším, vyjížděli k hořícím kontejnerům, které zapálily petardy a rachejtle. Lidé jich vystříleli tisíce.

Policie přijala od silvestrovských 18:00 do dnešních 07:00 dohromady 120 oznámení, z toho téměř dvě třetiny po půlnoci. Už krátce po 18:00 zasahovali policisté v centru Liberce, kde na křižovatce ulic Široké a U Lomu napadl neznámý cizinec bez varování 30letého muže a způsobil mu řeznou ránu od levého ucha až k nosu. „Muže musela odvézt záchranná služba, po pachateli pátráme," řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Případ řeší kriminalisté pro podezření z těžké újmy na zdraví.

V cele naopak skončil 39letý muž z Frýdlantska. Dvě hodiny před půlnocí s nožem v ruce napadl svého o rok mladšího známého, který u něj doma slavil silvestra. „V průběhu oslavy došlo mezi nimi k hádce a 39letý muž napadl svého známého s nožem v ruce a pořezal ho v obličeji, na bradě," popsala napadení Baláková. Zraněný muž z bytu utekl a přivolal policii. Útočník se zamkl a policie musela vylomit dveře. Až vystřízliví, bude se podle Balákové zpovídat z ublížení na zdraví.

Kromě těchto případů policisté přijali oznámení o dalších 26 násilných deliktech v barech, restauracích a nebo na ulici. Šlo o konflikty, které obvykle začaly hádkou a skončily fackami, strkanicemi a drobnějšími potyčkami. „Jeden případ bude mít zřejmě dohru v trestním řízení. Policisté prověřují pro podezření z výtržnictví napadení 28leté ženy v Růžové ulici v Jablonci, kde ji měl podezřelý 39letý muž uhodit do obličeje. Napadená žena se s ním neznala a další okolnosti incidentu, do kterého byli vtaženi ještě další lidé, teprve zjišťujeme," popsala událost mluvčí.

Náročnější silvestrovskou službu zažila i záchranná služba. „Ošetřili jsme jedno lehké poranění způsobené pyrotechnikou," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Ošetřit museli záchranáři šest lidí, kteří byli zraněni při napadení, vyjížděli také k šesti silně opilým pacientům. „Řešili jsme také několik desítek úrazů způsobených pod vlivem alkoholu," dodal.

Hasiči vyjížděli v souvislosti se silvestrovskými oslavami k deseti událostem. „Jednalo se většinou o požáry kontejnerů a odpadů, u nichž byla příčinou zábavní pyrotechnika," řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Lucie Hložková. V liberecké čtvrti Pavlovice zapálila rachejtle strom. „Požár ale uhasili před naším příjezdem, tak hasiči jen strom zkontrolovali termokamerou," dodala mluvčí hasičů.

Autoři | Foto MP Česká Lípa

Štítky policie, hasiči, zdraví, zábava, silvestr, Liberecký kraj, kontejner, napadení, Liberec, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Hasičský záchranný sbor, Frýdlantsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útoky nožem a hořící kontejnery. Liberecko vítalo rok 2020  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.