Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při dopravních nehodách v Libereckém kraji zemřelo loni dvanáct lidí

Při dopravních nehodách zemřelo loni v Libereckém kraji jen 12 lidí, je to nejméně za posledních deset let a o devět méně než v roce 2018. Nehod ale opět přibylo. Podle předběžných údajů z policejních statistik jich policie řešila 4724, o 187 víc než před rokem. Způsobené škody vzrostly zhruba o 11 procent a blíží se 246 milionům korun.

Lepší jsou statistiky zraněných. Loni odvezli záchranáři od nehod 74 těžce zraněných a dalších 1134 účastníků vyvázlo se zraněním lehkým. V roce 2018 řešila policie v Libereckém kraji 4558 dopravních nehod, při nichž zemřelo 21 Lidí. Dalších 94 účastníků bylo zraněno těžce, 1249 lidí se zranilo lehce. Škody přesáhly 220 milionů korun.

Nejtragičtější loňskou nehodou byla havárie 25. října na silnici 13 z Liberce na Frýdlant. „V levotočivé zatáčce došlo ke střetu osobního vozidla s popelářským vozem," popsala tehdy nehodu krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Na místě zemřela řidička osobního vozu a dítě, druhé dítě podlehlo těžkým zraněním při přepravě vrtulníkem do nemocnice v pražském Motole. Řidič popelářského vozu byl zraněn. Řidička se tehdy dostala do protisměru, okolnosti nehody policie vyšetřuje pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Dva mrtvé si vyžádala havárie, která se stala na stejné silnici u Rynoltic na Liberecku zhruba o měsíc dříve. Za benzinovou čerpací stanicí u Jítravy narazila 19. září do stromu dodávka. Jeden člověk zemřel na místě, druhý podlehl svým zraněním při převozu do nemocnice.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, úmrtí, Liberecký kraj, dopravní nehoda, havárie, policie, Fakultní nemocnice v Motole, Liberec, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dopravních nehodách v Libereckém kraji zemřelo loni dvanáct lidí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.