Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žena využila příležitosti a z nemocničních pokojů si odnesla peněženky

Trávit čas v nemocnici jako pacient nechce asi nikdo. A co teprve, když vás ještě ke všemu při takovém neoblíbeném pobytu okradou. Právě to se stalo dvěma pacientkám v jedné z nemocnic v Libereckém kraji.

A za oběma případy stojí dvaatřicetiletá žena. Poprvé využila příležitosti na konci září, kdy si v prázdném pokoji povšimla odloženého batohu, neváhala a odnesla si z něj peněženku.

„Žena odcizila peněženku s finanční hotovostí 700 korun, s doklady a platební kartou,“ sdělila mluvčí policie Dagmar Sochorová. Zlodějka chtěla získanou kartu hned využít a dvakrát se jí podařilo zaplatit v celkové hodnotě 509 korun. Třetí pokus už jí ale nevyšel a když se pokusila alespoň vybrat peníze z bankomatu, tak o kartu přišla úplně.

Peněženku následně nechala v nemocnici, a tak se alespoň ta vrátila k majitelce. To ale třicátnici nestačilo a své štěstí zkusila znovu. „O dva dny později žena opět objevila v jednom z pokojů batoh bez dozoru, ze kterého opět odcizila peněženku, ve které byla hotovost 1800 korun, doklady a platební karta,“ komentovala Sochorová.

I tady pachatelka nelenila a rychle kartu použila. První platba v hodnotě 300 korun se jí podařila, druhá v hodnotě 400 už jí ale neprošla a karta opět skončila v bankomatu, který ji už zpět nevydal. Celkově tak žena v obou případech způsobila škodu přes sedm tisíc. „Ženu se následně podařilo vypátrat díky spolupráci se zaměstnanci nemocnice,“ dodala mluvčí. Nyní pachatelce hrozí za spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dva roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky zlodějka, krádež, nemocnice, peněženka, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena využila příležitosti a z nemocničních pokojů si odnesla peněženky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.