Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do ledové vody v běžné kombinéze nebo plavkách. Hasiči s policisty hledali vlastní limity

Až do Bedřichova se museli kvůli každoročnímu cvičení záchrany osob ze zamrzlé hladiny vydat hasiči a policisté. Důvodem je letošní mírná zima.

Cvičení mělo teoretickou část v Jablonci a praktickou část ve vodní nádrži právě v Bedřichově u stadionu. „Mimo běžného výcviku si za dozoru hasičů vyzkoušeli všichni přítomní policisté jednu z procvičovaných technik, např. osobní záchranu upoutaným zachráncem, záchranu pomocí dílu nastavovacího žebříku nebo sebezáchranu pomocí bodců na led,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Na žádost samotných policistů, kteří si chtěli vyzkoušet i nestandardní postupy, tedy bez pomůcek s nasazením vlastního života, se někteří rozhodli pro záchranu v běžně nošené zásahové kombinéze. 

Někteří odvážlivci chtěli dokonce okusit ledovou vodu přímo na tělo a vyzkoušet si tím vlastní limity. „Po této zkušenosti víme, že jsou v řadách policie "srdcaři", kteří se nebudou bát v prvních minutách udělat pro záchranu lidského života téměř cokoli, s vědomím, že si nejdříve vyžádají pomoc hasičů. Vědí totiž, že v ledové vodě tep vzrůstá, periferie těla opravdu rychle promrzají a motorika se ztrácí,“ dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky cvičení, led, zima, policie, hasiči, Bedřichov, plavky, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do ledové vody v běžné kombinéze nebo plavkách. Hasiči s policisty hledali vlastní limity  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.