Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie řeší případ možného týrání. V zahrádkářské kolonii našla mrtvého psa

Na možný případ týrání psů na Českolipsku upozornila žena, která kolem zahrádek v ulici Českých bratří pravidelně chodí. A protože se jí situace nezdála, oznámila vše na městskou policii.

Žena totiž chodila kolem zahrádkářské kolonie několik dní a na jedné ze zahrad viděla psa ve stále stejné poloze. Nejprve se údajně domnívala, že zvíře odpočívá. Když ale viděla tělo psa několik dní bez jediné změny, raději zavolala strážníky. „Na linku městské policie přišlo oznámení, že na jedné ze zahrádek v kolonii Českých bratří leží již několik dní mrtvý pes a na pozemku je ještě další – živý pes,“ uvedla mluvčí městské policie Eva Vlastníková.

Zahrádkářská kolonie v ulici Českých bratří se nachází na okraji České Lípy mezi místními částmi Nový Žizníkov a Svárov.

Strážníci se snažili alespoň načíst přes plot čip u druhého pobíhajícího psa, ale skončili bez úspěchu. Jelikož hlídka pojala podezření na spáchání trestného činu týrání zvířat, předala celou záležitost státní policii.

Ta na místě opravdu našla uhynulého psa. „Na místě jsme našli uhynulého německého ovčáka černé barvy a dalšího živého psa, který po zahradě pobíhal,“ sdělila na dotaz redakce policejní mluvčí Ivana Baláková.

Není ani jisté, že psi byli pravidelně krmeni

Navíc podle okolností nenasvěčovalo nic tomu, že by psi byli pravidelně krmení. Podle jedné obyvatelky, která se vyjádřila na facebookovém profilu českolipské městské policie měli psi alespoň přístup k vodě. „Vodu tam měla (míněn druhý pes, má se jednat o fenu, pozn. red.) (plechová vana u okapu) a najíst jsem jí dala já. Fenka byla velmi přátelská, bylo vidět, že jí chybí láska,napsala mladá žena.

Podle zjištění policie obě zvířata patří jednomu majiteli. „V současné době probíhá vyšetřování všech okolností,“ dodala Baláková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky týrání, pes, smrt, Českolipsko, Česká Lípa, zahrádkářská osada, obecní policie, okres Česká Lípa, Český bratr, Svárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie řeší případ možného týrání. V zahrádkářské kolonii našla mrtvého psa  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.