Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lyžař vjel na zavřenou sjezdovku, narazil do poutacího lana rolby a zranil se

Horská služba důrazně varuje lyžaře, aby se vyhýbali sjezdovkám po jejich uzavření. Večer se na svazích pohybují rolby, které bývají připoutané na tažná lana. Lyžaři se pak o lana mohou zranit. Přesně to se také stalo ve středu večer na Tanvaldském Špičáku.

Lyžař se vracel z restaurace kolem osmé hodiny večer, ignoroval cedule zakazující vjezd na sjezdovku. Při sjezdu najel do lana, na kterém byla připoutaná rolba. Utrpěl středně těžká zranění.

Jakmile se skiareály uzavřou, na sjezdovky vyjede obslužná technika a upravuje tratě pro další den. „Pokud se tedy lyžaři vydají na sjezdovku v takovou chvíli, hrozí střet například s rolbami. Mnohem větším nebezpečím však jsou lana, kterými jsou rolby na sjezdovkách často upoutány. Ta nejsou dobře viditelná a lyžař či snowboardista se může velice vážně při nárazu do takového poutacího lana zranit,“ důrazně varoval návštěvníky hor René Mašín, náčelník Horské služby Jizerské hory.

Podle něj k podobným nehodám dochází. „Nebezpečí těžkých úrazů se pak samozřejmě zvýší, když lyžaři vyrazí po sjezdovce posíleni alkoholem. I takové případy nejsou výjimkou a často končí tragicky,“ dodal Mašín.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiaréna Jizerky

Štítky Tanvaldský Špičák, horská služba, zranění, rolba, sjezdovka, lyžař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžař vjel na zavřenou sjezdovku, narazil do poutacího lana rolby a zranil se  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.