Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kauza sportovních dotací jde k soudu, obžalobě čelí také Miroslav Pelta

Pražské vrchní státní zastupitelství podalo obžalobu v kauze rozdělování sportovních dotací. Informaci přinesla Česká televize a potvrdila ji mluvčí pražského městského soudu Markéta Puci. Podle ní míří obžaloba na pět lidí a dvě právnické osoby. Z dřívějších zpráv vyplývá, že mezi obžalovanými je bývalý předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta, šéf České unie sportu (ČUS) Miroslav Jansta i obě zmíněné organizace.

Vedle Pelty s Janstou se stíhání týká bývalé náměstkyně ministryně školství Simony Kratochvílové, někdejšího vysokého úředníka ministerstva Zdeňka Břízy a generálního sekretáře ČUS Jana Boháče.

Obvinění podle kriminalistů nezákonně ovlivňovali rozdělování ministerských peněz určených na činnost sportovních organizací, a dopustili se tak zneužití pravomoci, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky či porušení povinnosti při správě cizího majetku. Všichni stíhaní vinu odmítají.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto fotbal.cz

Štítky Pelta, soud, dotace, korupce, Jablonec, Miroslav Pelta, Česká unie sportu, z.s., Miroslav Jansta, Fotbalová asociace České republiky, Česká televize, Městský soud v Praze, Státní zastupitelství ČR, Simona Kratochvílová, Jan Boháč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kauza sportovních dotací jde k soudu, obžalobě čelí také Miroslav Pelta  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.